24. listopadu 2018

Postup

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme ho a dáme na talíř.

2. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibuli a restujeme dozlatova. Pak vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zaprášíme ji paprikou, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Jíšku rozšleháme metlou, do hrnce vrátíme opečená prsa a vaříme cca 30 minut doměkka. (Během vaření doléváme dle potřeby vodou nebo vývarem.)

3. Mezitím uvaříme těstoviny na skus ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.

4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme do nového hrnce, dochutíme solí a pepřem a zjemníme zakysanou smetanou. Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s připravenými těstovinami.

Ingredience

4 kuřecí prsa s kostí a kůží
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej na opékání
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce mleté sladké papriky
1000 ml kuřecího vývaru + dle potřeby na dolití
400 g těstovin tagliatelle