Ingredience4 kuřecí prsa s kostí a kůží |
2. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibuli a restujeme dozlatova. Pak vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zaprášíme ji paprikou, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Jíšku rozšleháme metlou, do hrnce vrátíme opečená prsa a vaříme cca 30 minut doměkka. (Během vaření doléváme dle potřeby vodou nebo vývarem.)
3. Mezitím uvaříme těstoviny na skus ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme do nového hrnce, dochutíme solí a pepřem a zjemníme zakysanou smetanou. Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s připravenými těstovinami.