6. září 2018

Postup

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme zprudka z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Poté teplotu snížíme a přiklopené je dusíme 10 minut.

2. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme bílé víno a zredukujeme ho na polovinu. Pak přidáme smetanu, sůl a společně provaříme cca 5 minut. Do omáčky vmícháme omyté lístky estragonu, mascarpone a dle chuti přisolíme.

3. Opečená kuřecí prsa s kůží rozkrájíme na menší kusy, vložíme do omáčky a společně krátce prohřejeme. Kuře na estragonu podáváme s restovanými brambory.

Ingredience

800 g kuřecích prsou s kůží
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
200 ml bílého vína
250 ml 33% smetany
8 snítek čerstvého estragonu
200 g mascarpone