17. listopadu 2017

Postup

1. Kůru z 1 pomeranče seřízneme a nakrájíme na menší kusy. Z druhého pomeranče a ze zbývající dužiny vymačkáme šťávu do mísy. Přidáme sherry, sojovou omáčku, med, prolisovaný česnek se zázvorem a koření pěti vůní. Dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Pak do marinády vložíme kuře a ze všech stran dobře vetřeme marinádu. Kuře necháme marinovat nejlépe přes noc.

2. Druhý den kuře vyjmeme a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 80 minut. Během pečení kuře přeléváme zbylou marinádou a výpekem. Po upečení kuře podáváme s výpekem a jako přílohu podáváme s jasmínovou rýží.

Ingredience

1 kuře
2 pomeranče
4 lžíce suchého sherry
5 lžic sójové omáčky
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
50 g zázvoru
1 lžička koření pěti vůní