29. prosince 2017

Postup

1. Oba druhy mouky prosijeme do mísy se solí, přidáme olivový olej a lžíci vody. Vytvoříme těsto, které se nelepí na stěny mísy. Na pomoučněné pracovní ploše vytvoříme 10 kuliček a každou sploštíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a placičky z každé strany asi 3 minuty opečeme dozlatova.

2. Rajčata zbavíme zrníček, nakrájíme je na malé drobné kostičky, pokapeme citronovou šťávou s olivovým olejem a ochutíme solí i pepřem.

3. Filety ančoviček podélně přepůlíme. Na usmažené placičky nandáme lžíci salsy, polovinu ančovičku a olivy nakrájené na plátky. Ozdobíme pažitkou a podáváme.

Ingredience

Na placičky:
75 g kukuřičné mouky
25 g hladké mouky
sůl
1 lžíce olivového oleje + na smažení
5 filetů ančoviček
10 vypeckovaných černých oliv
pažitka na ozdobu

Na salsu:
250 g rajčat
šťávu z ½ citronu
1 lžíci olivového oleje
mletý černý pepř