17. října 2018

Postup

1. Krůtí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném olivovém oleji ze každé strany asi 4 minuty. Poté dáme maso stranou, na pánev nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, restujeme 3 minuty, přisypeme cizrnu a na pánev vrátíme i maso.

2. Všechno zalijeme bílým vínem, přilijeme 100 ml vody a na mírném plameni dusíme 10 minut. Přidáme oba druhy čočky a vaříme dalších 20 minut. Před koncem vaření přidáme bylinky otrhané od stonků, lusky hrášku a ochutíme solí a pepřem.

Ingredience

600 g krůtích prsou
sůl podle potřeby
pepř podle potřeby
olivový olej na smažení
1 cibule
3 stroužky česneku
400 g cizrny z konzervy
100 ml bílého vína
70 g červené čočky
50 g drobnozrnné čočky
5 snítek tymiánu a rozmarýnu
100 g hráškových lusků