23. října 2018

Postup

1. Na přípravu krutonků si v misce smícháme okapanou cizrnu s prolisovaným česnekem, paprikou, olivovým olejem a solí. Směs rozprostřeme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dokřupava. Během pečení dvakrát promícháme.

2. Mezitím si na rozpáleném oleji osmažíme pórek, pak přidáme česnek, oloupaný a na menší kousky nakrájený tuřín, na kostičky nakrájené brambory, tymián a papriku. Vše zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 25 minut.

3. Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem a podáváme s cizrnovými krutonky.

Ingredience

Cizrnové krutonky:
200 g konzervované cizrny
1 stroužek česneku
1 lžička sladké mleté papriky
olivový olej podle chuti
sůl podle chuti
Polévka:
2 lžíce olivového oleje
2 pórky
3 stroužky česneku
2 tuříny
200 g brambor
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
1500 ml zeleninového vývaru
sůl podle chuti
pepř podle chuti