| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
IngredienceCizrnové krutonky: 200 g konzervované cizrny 1 stroužek česneku 1 lžička sladké mleté papriky olivový olej podle chuti sůl podle chuti Polévka: 2 lžíce olivového oleje 2 pórky 3 stroužky česneku 2 tuříny 200 g brambor 3 lžičky sušeného tymiánu 1 lžičky mleté sladké papriky 1500 ml zeleninového vývaru sůl podle chuti pepř podle chuti |
1. Na přípravu krutonků si v misce smícháme okapanou cizrnu s prolisovaným česnekem, paprikou, olivovým olejem a solí. Směs rozprostřeme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dokřupava. Během pečení dvakrát promícháme.
2. Mezitím si na rozpáleném oleji osmažíme pórek, pak přidáme česnek, oloupaný a na menší kousky nakrájený tuřín, na kostičky nakrájené brambory, tymián a papriku. Vše zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 25 minut.
3. Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem a podáváme s cizrnovými krutonky.