17. prosince 2017

Postup

1. Kořenovou zeleninu očistíme. Asi polovinu vložíme spolu s rybím masem do hrnce se studenou vodou. Pak přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře a sůl a přivedeme k varu. Vše vaříme asi 45 minut.

2. Zbylou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Rybí vývar přecedíme a zahustíme ho světlou jíškou z másla a mouky. Do polévky přidáme kousky zeleniny a vaříme asi 15 minut.

3. Rybí maso obereme a lehce ho rozmixujeme s polovinou petrželky. Rohlík pokrájíme na kostičky a vložíme je do mísy. Přidáme mléko, vejce, rybí maso a směs promícháme a necháme odpočinout. Nakonec hmotu osolíme a tvoříme knedlíčky, které ihned zavaříme v polévce.

4. Hotovou polévku dochutíme pepřem, solí a muškátovým květem. Nakonec ji zjemníme smetanou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Ingredience

200 g kořenové zeleniny
700 g rybího masa
1000 ml vody
100 ml bílého vína
2 bobkové listy
5 zrnek nového koření
8 kuliček černého pepře
sůl
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
hrst hladkolisté petrželky
1 rohlík
2 lžíce mléka
1 vejce
mletý černý pepř
mletý muškátový květ
100 ml 12% smetany