Ingredience200 g kořenové zeleniny |
1. Kořenovou zeleninu očistíme. Asi polovinu vložíme spolu s rybím masem do hrnce se studenou vodou. Pak přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře a sůl a přivedeme k varu. Vše vaříme asi 45 minut.
2. Zbylou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Rybí vývar přecedíme a zahustíme ho světlou jíškou z másla a mouky. Do polévky přidáme kousky zeleniny a vaříme asi 15 minut.
3. Rybí maso obereme a lehce ho rozmixujeme s polovinou petrželky. Rohlík pokrájíme na kostičky a vložíme je do mísy. Přidáme mléko, vejce, rybí maso a směs promícháme a necháme odpočinout. Nakonec hmotu osolíme a tvoříme knedlíčky, které ihned zavaříme v polévce.
4. Hotovou polévku dochutíme pepřem, solí a muškátovým květem. Nakonec ji zjemníme smetanou, ozdobíme petrželkou a podáváme.