9. listopadu 2017

Postup

1. Quinou v kastrůlku zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu. Pak teplotu ztlumíme a vaříme 15 minut. Pak sundáme z ohně, zakryjeme a necháme v teple.

2. Vejce vložíme do kastrůlku s horkou vodou a vaříme je 6 minut. Pak je zchladíme a oloupeme.

3. Listy kapusty zbavené košťálů vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 5 minut. Pak je zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na drobné kousky. Kousky dáme do kastrůlku se lžící másla a prohřejeme.

4. Halloumi nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na zbylém másle dozlatova.

5. Na dresink smícháme tahini pastu s jogurtem a citronovou šťávou. Polovinu dresinku vmícháme do měkké teplé quinoi.

6. Rozdělíme ji na talíře. Přidáme opečené halloumi, rozkrojené vařené vejce, polovinu avokáda a pokapeme zbylým dresinkem.

Ingredience

200 g quinoi
350 ml studené vody
4 vejce
4 listy kapusty
2 lžíce přepuštěného másla
200 g halloumi
2 avokáda

Na dresink:
4 lžíce tahini pasty
100g jogurtu
1 lžíce citronové šťávy