IngredienceTěsto: |
2. Lesní plody přebereme, ale neoplachujeme. Tvaroh nakrájíme na tenké plátky.
3. Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý rozválíme na kulatý plát a na pečicím papíru je přeneseme na plechy nebo je vložíme do forem. Na těsto rozložíme plátky tvarohu a navrch dáme ovoce. Okraje těsta přehneme po celém obvodu směrem ke středu a potřeme je rozšlehaným bílkem. Celé koláče hustě posypeme krupicovým cukrem a uložíme je ještě na 10 minut do chladu.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35-40 minut, až bude těsto křupavé a upečené dozlatova. Před podáváním můžeme koláče poprášit moučkovým cukrem.
Tip: Na tento koláč se hodí i jiné ovoce, například nektarinky, bílé broskve a třešně. Za vyzkoušení také stojí švestky a tmavé blumy s badyánem a skořicí.