18. května 2018

Postup

1. V misce smícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče a poloviny citronu. Přidáme na kolečka nakrájený zbylý citron a prolisovaný oloupaný česnek. Promícháme. Očištěná a osolená králičí stehna přelijeme směsí a necháme marinovat do druhého dne v chladničce.

2. Stehna vyjmeme z marinády a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a dáme stranou. K výpeku přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem.

3. Králičí stehna opepříme, vrátíme do pánve a přelijeme marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 80 minut. Během pečení podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme olivy a omyté lístky tymiánu. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s polentou.

Ingredience

1 bio pomeranč

1 bio citron
3 stroužky česneku
800 g králičích stehen
sůl
olivový olej na restování
3 šalotky
50 ml bílého vína
mletý černý pepř
300 ml zeleninového vývaru
100 g černých oliv bez pecky
100 g zelených oliv bez pecky
6 snítek tymiánu
80 g másla