Ingredience500 ml 31 % smetany ke šlehání |
1. Do mixéru nalijeme 200 ml smetany, vejce, 50 g másla a mletým masem a rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí i pepřem. Hřbety prokrájíme a vyskládáme na alobal těsně vedle sebe. Středy naplníme připravenou fáší a opatrně zarolujeme do alobalu. Rolády vložíme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut při 170 ° C.
2. Cibuli očistíme, nasekáme nadrobno a lehce zpěníme na zbytku másla. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a malé kostičky řapíkatého celeru. Zalijeme 300 ml smetany, necháme zredukovat na polovinu a vložíme vymačkaný špenát. Vše dochutíme solí a pepřem. Rolády opatrně vybalíme z alobalu a vložíme ještě na 10 minut zpět do trouby a pečeme dozlatova.