31. ledna 2018

Postup

1. Králičí stehna ostrým nožem vykostíme, naskládáme je tak, aby tvořily plát, který přes mikroténovou fólii rozklepeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme tymiánem.

2. Mleté maso dáme do mísy a promícháme s vejcem, strouhaným sýrem, hráškem, utřeným česnekem, petrželkou, solí a pepřem.

3. Plát králičího masa potřeme promíchanou směsí a opatrně ho stočíme do rolády. Převážeme ji provázkem a vložíme do pekáčku.

4. Roládu podlijeme vodou a poklademe plátky másla. Vložíme ji do trouby a pečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Z měkké rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s rýží.

 

Ingredience

6 králičích stehen
sůl
mletý černý pepř
tymián
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
50 g tvrdého sýra
2 lžíce hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce nasekané petrželky
2 plátky másla