24. srpna 2017

Postup

1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Přiložíme snítky estragonu, ovineme šunkou a převážeme kuchyňským provázkem. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, poklademe na dno pekáčku a na ně položíme králičí balíčky. Pokapeme olivovým olejem a podlijeme 100 ml vody.

2. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 60 minut dozlatova. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.

3. Celer a brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přidáme máslo a pečeme společně s masem. Když jsou brambory a celer měkké, přilijeme teplou smetanu, vše rozšťoucháme a dochutíme.

4. Upečené králičí balíčky podlijeme šťávou z výpeku a podáváme s celerovou kaší.

Ingredience

4 králičí stehna
sůl
mletý černý pepř
8 snítek estragonu
8 plátků schwarzwaldské šunky
3 červené cibule
olivový olej

Na celerovou kaši:
300 g celeru
500 g brambor
200 ml 12% smetany
100 g másla