Ingredience4 králičí stehna Na celerovou kaši: |
1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Přiložíme snítky estragonu, ovineme šunkou a převážeme kuchyňským provázkem. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, poklademe na dno pekáčku a na ně položíme králičí balíčky. Pokapeme olivovým olejem a podlijeme 100 ml vody.
2. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 60 minut dozlatova. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
3. Celer a brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přidáme máslo a pečeme společně s masem. Když jsou brambory a celer měkké, přilijeme teplou smetanu, vše rozšťoucháme a dochutíme.
4. Upečené králičí balíčky podlijeme šťávou z výpeku a podáváme s celerovou kaší.