15. prosince 2017

Postup

1. Čokoládu nasekáme a v misce rozpustíme v teplé vodní lázni. Pak pečlivě vmícháme kokosový tuk a nahřáté kokosové mléko. Přidáme griotku a krátce promícháme ponorným mixérem. Nakonec vmícháme kokos a dáme do lednice na 2 až 3 hodiny zatuhnout.

2. Ze zatuhlé hmoty odkrajujeme lžící kousky a formujeme je do kuliček. Naskládáme je na tác a dáme do lednice zatuhnout.

3. Čokoládu na potahování rozpustíme ve vodní lázni, poté promícháme s kokosovým tukem a mícháme stěrkou do lehkého zchladnutí. Vychlazené kuličky napíchneme na špejli a namáčíme je do čokolády. Než zatuhne, ozdobíme bonbony strouhaným kokosem.

Ingredience

360 g hořké čokolády
3 lžíce kokosového tuku
60 ml kokosového mléka
150 ml griotky
160 g mletého kokosu

Na potahování:
150 g tmavé čokolády
1 lžičku kokosového tuku
mletý kokos