27. srpna 2018

Postup

1. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme vanilkovým cukrem a necháme odležet než připravíme lívance.

2. Kefír rozšleháme s cukrem a vejcem. Pak přidáme prosátou mouku, špetku soli, jedlou sodu a dobře vyšleháme na hladké těsto.

3. Těsto necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet. Pak lívanečník potřeme olejem a smažíme postupně malé lívanečky.

4. Lívance dáme na talíře, přidáme nakrájené jahody, kopeček zakysané smetany a přelijeme javorovým sirupem. Ihned podáváme.

Ingredience

Na těsto:
500 ml kefíru
20 g moučkového cukru
1 vejce
300 g hladké mouky
sůl
1 lžička jedlé sody
olej na smažení
K podávání:
400 g čerstvých jahod
1 sáček vanilkového cukru
200 g zakysané smetany
60 g javorového sirupu