Ingredience2 snítky rozmarýnu |
2. Mezitím kedlubny a mrkve oloupeme, zelí zbavíme košťálu a zavadlých listů, jarní cibulku očistíme. Zeleninu opláchneme, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. Ocet smícháme s cukrem, solí, pepřem a najemno pokrájeným koriandrem. Když se cukr a sůl rozpustí, přilijeme zálivku do mísy k zelenině a promícháme.
3. Na rozpálené pánvi opečeme odleželé steaky zprudka z obou stran. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Dopékáme asi 15 minut dle požadovaného stupně propečení. Maso vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Salát rozdělíme na talíře, přidáme steaky a podlijeme je uvolněnou šťávou. Dle chuti můžeme pokrm doplnit bylinkovou majonézou.