Ingredience400 g dýně hokaido |
1. Dýni očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Dáme je plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut doměkka. Pak dýni necháme zchladnout a nakrájíme na drobné kostičky.
2. Vařené kaštany nakrájíme na plátky, cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme věští část másla a kaštany s cibulí orestujeme. Přidáme nakrájenou dýni a rýži.
3. Vše společně krátce orestujeme a podlijeme částí vývaru. Dochutíme solí, pepřem, koriandrem a nasekaným tymiánem. Vaříme na mírném ohni a průběžně podléváme zbylým vývarem, dokud rýže nezměkne. Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo a podáváme dozdobené tymiánem.