21. listopadu 2017

Postup

1. Dýni očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Dáme je plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut doměkka. Pak dýni necháme zchladnout a nakrájíme na drobné kostičky.

2. Vařené kaštany nakrájíme na plátky, cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme věští část másla a kaštany s cibulí orestujeme. Přidáme nakrájenou dýni a rýži.

3. Vše společně krátce orestujeme a podlijeme částí vývaru. Dochutíme solí, pepřem, koriandrem a nasekaným tymiánem. Vaříme na mírném ohni a průběžně podléváme zbylým vývarem, dokud rýže nezměkne. Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo a podáváme dozdobené tymiánem.

Ingredience

400 g dýně hokaido
150 g vařených oloupaných kaštanů
1 cibule
150 g másla
400 g rýže arborio
1000 ml zeleninového vývaru
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
mletý koriandr
čerstvý tymián