31. července 2018

Postup

1. Červenou čočku vsypeme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Scedíme ji a necháme okapat.

2. Mrkev, cuketu, cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu orestujeme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

3. Celé vejce v míse našleháme a smícháme se zchladlou vařenou čočkou, orestovanou zeleninou, strouhankou a moukou. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.

4. Z připravené hmoty lžící vytvarujeme karbanátky, které z obou stran smažíme na oleji dozlatova. Hotové karbanátky můžeme podávat např. s bramborovou kaší a pažitkovým dipem.

Ingredience

300 g červené čočky
2 mrkve
200 g cukety
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce rostlinného oleje + na smažení
sůl
mletý černý pepř
snítky čerstvého tymiánu
1 vejce
4 lžíce strouhanky
4 lžíce mouky