Ingredience600 g vykostěného kapřího masa |
2. V pánvi rozpálíme olej, kousky kapra na něm zprudka opečeme ze všech stran a dáme je do pekáčku. Dopékáme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Do hluboké pánve nalijeme víno, 100 ml vývaru, ústřicovou omáčku, zbylou sójovou omáčku a zbytek zázvoru. Podle chuti můžeme přisolit. Promícháme a pozvolna přivedeme k varu. Zbylý solamyl rozmícháme ve 100 ml vývaru, přilijeme do pánve a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme krátce povařit.
4. V kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní mrkev. Necháme přejít varem, pak přidáme brokolici a po minutě varu stáhneme z plotýnky. Necháme 2 minuty dojít a scedíme.
5. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme kousky kapra a přelijeme omáčkou. Jako příloha je vhodná vařená rýže.