30. července 2018

Postup

1. Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky dlouhé asi 7 cm – hranolky. Do mísy nasypeme sladkou papriku, kari koření, drcený pepř a asi 1 lžičku soli. Přidáme rozšlehané vejce a solamyl a vše důkladně promícháme. Do této směsi vložíme kapří hranolky a ze všech stran je obalíme. Necháme v chladu asi 30 minut rozležet.

2. Mezitím připravíme omáčku: V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a pažitkou. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Kopr opláchneme, otrháme od tuhých stonků a nasekáme najemno. Omáčku ochutíme česnekem a vmícháme kopr.

3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a hranolky na něm po částech opečeme. Pak je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut.

4. Hranolky rozdělíme na talíře, přidáme malou misku s omáčkou a obložíme listy salátu a citronem. Podáváme s pečivem.

Ingredience

600 g vykostěného kapřího masa
1 lžíce sladké papriky
1 lžička kari koření
1 lžíce čerstvě drceného pepře
sůl
2 lžičky rozšlehaného vejce
2 lžíce solamylu
asi 3 lžíce oleje
listy salátu a dílky citronu na obložení
Omáčka:
200 g majonézy
200 g zakysané smetany
1 hrst pokrájené pažitky
1 stroužek česneku
sůl
4 snítky kopru