Ingredience4 menší kachní prsa s kůží |
2. V misce smícháme med s citronovou šťávou, kůrou a rozpuštěným máslem. Odleželé maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev vytřenou tenkou vrstvou oleje. Opékáme, dokud kůže nezezlátne. Poté prsa otočíme a zprudka opečeme i z druhé strany.
3. Maso přendáme do pekáče, přelijeme připravenou citronovou marinádou a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme cca 20 – 25 minut doměkka.
4. Upečená prsíčka přendáme na talíř a necháme odpočinout 10 minut na teplém místě. Výpek důkladně setřeme do rendlíku a při mírné teplotě ho za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přilijeme víno a pozvolna odvaříme. Nakonec přidáme i šťávu, která se uvolní z chladnoucího masa. Kachní prsa podáváme např. s pečenými brambory a cuketou.