25. října 2018

Postup

1. Kachní prsa očistíme a kůži na několika místech opatrně prokrojíme. Osolíme je, opepříme a necháme 30 minut odležet.

2. V misce smícháme med s citronovou šťávou, kůrou a rozpuštěným máslem. Odleželé maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev vytřenou tenkou vrstvou oleje. Opékáme, dokud kůže nezezlátne. Poté prsa otočíme a zprudka opečeme i z druhé strany.

3. Maso přendáme do pekáče, přelijeme připravenou citronovou marinádou a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme cca 20 – 25 minut doměkka.

4. Upečená prsíčka přendáme na talíř a necháme odpočinout 10 minut na teplém místě. Výpek důkladně setřeme do rendlíku a při mírné teplotě ho za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přilijeme víno a pozvolna odvaříme. Nakonec přidáme i šťávu, která se uvolní z chladnoucího masa. Kachní prsa podáváme např. s pečenými brambory a cuketou.

Ingredience

4 menší kachní prsa s kůží
sůl
1 lžička drceného barevného pepře
2 lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička najemno nakrájené citronové kůry
30 g másla
1 lžíce slunečnicového oleje
50 ml sladkého bílého vína