10. června 2018

Postup

1. Bílé zelí nakrájíme najemno, vložíme do misky, ochutíme octem, solí, cukrem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přimícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme odležet.

2. Brambory oloupeme, cuketu omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, přisypeme mletý kmín a majoránku. Poté přidáme vejce, bílý jogurt, utřený česnek, hladkou mouku a dobře promícháme.

3. Z krůtích prsou nakrájíme 16 malých medailonků, osolíme, namáčíme do těsta a smažíme na rozpáleném oleji 4 – 6 minut z každé strany. Hotové řízečky dáme okapat na papírový ubrousek a podáváme je se zelným salátem ozdobené hladkolistou petrželkou.

Ingredience

Salát:
400 g bílého zelí
ocet podle chuti
sůl podle chuti
cukr podle chuti
120 g mrkve

Řízky:
250 g brambor
250 g cukety
špetka soli
pepř podle chuti
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
2 vejce
60 g hustého bílého jogurtu
3 stroužky česneku
120 g hladké mouky
600 g krůtích prsou
rostlinný olej na smažení
hrst hladkolisté petrželky