21. února 2018

Postup

1. Piškoty rozmixujeme na jemno a vsypeme do mísy. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nalijeme k piškotové drti a vypracujeme pevnou hmotu. Namačkáme ji na dno připravených formiček (o průměru cca 9 cm) vymazaných olejem.

2. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Jogurt promícháme s cukrem a kokosem. Kokosové mléko nahřejeme a želatinu v něm mícháme, dokud se nerozpustí.

3. Mléko se želatinou promícháme s jogurtovým základem a nalijeme na připravené korpusy. Vložíme do lednice a necháme zatuhnout. Košíčky se želatinou pak vyjmeme z formiček a polijeme rozehřátým džemem. Dozdobíme malinami a hoblinkami kokosu.

Ingredience

120 g piškotů
60 g hořké čokolády
6 plátků želatiny
300 g smetanového jogurtu
40 g moučkového cukru
60 g mletého strouhaného kokosu
120 ml kokosového mléka

Na ozdobu:
5 lžic malinového džemu
čerstvé maliny na ozdobu
kokosové hoblinky