19. listopadu 2017

Postup

1. Jehněčí maso vcelku potřeme částí oleje a vmasírujeme do něj směs soli, pepře a koriandru. Necháme ho chvilku odležet při pokojové teplotě.

2. Fazole propláchneme. V kastrůlku na oleji krátce orestujeme česnek se zázvorem. Přidáme fazole, hoisin, víno, med a sůl a vaříme, až směs zhoustne.

3. V pekáči zahřejeme zbytek oleje. Jehněčí maso na něm zprudka opečeme asi 5 minut z každé strany. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme 10 minut dojít.

4. Jarní cibulky orestujeme a nakrájíme na kousky. Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s fazolemi a jarní cibulkou. Ozdobíme mátou.

Ingredience

800 g jehněčího hřbetu bez kosti
6 lžic olivového oleje
sůl
drcený barevný pepř
drcený koriandr
6 jarních cibulek
mátu

Na fazole:

800g sterilovaných fazolí
1 lžíci oleje
4 podrcené stroužky česneku
1 lžičku nastrouhaného zázvoru
2 lžíce omáčky hoisin
100ml bílého vína
1 lžíci medu
sůl