Ingredience800 g jehněčího hřbetu bez kosti Na fazole: 800?g sterilovaných fazolí |
1. Jehněčí maso vcelku potřeme částí oleje a vmasírujeme do něj směs soli, pepře a koriandru. Necháme ho chvilku odležet při pokojové teplotě.
2. Fazole propláchneme. V kastrůlku na oleji krátce orestujeme česnek se zázvorem. Přidáme fazole, hoisin, víno, med a sůl a vaříme, až směs zhoustne.
3. V pekáči zahřejeme zbytek oleje. Jehněčí maso na něm zprudka opečeme asi 5 minut z každé strany. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme 10 minut dojít.
4. Jarní cibulky orestujeme a nakrájíme na kousky. Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s fazolemi a jarní cibulkou. Ozdobíme mátou.