14. října 2017

Postup

1. Jehněčí kolínka očistíme, ochutíme solí a pepřem a poprášíme moukou. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli dosklovata. Vyjmeme ji děrovanou lžící a dáme stranou. Na tuku opečeme jehněčí kolínka ze všech stran dohněda.

2. Do kastrolu vrátíme cibuli a přidáme prolisovaný očištěný česnek, balzamikový ocet, sterilovaná rajčata a opláchnuté snítky rozmarýnu. Obsah hrnce zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme cca 150 minut doměkka (až bude maso téměř odpadávat od kosti).

3. Upečená kolínka vyjmeme a odložíme na teplé místo. Omáčku slijeme do kastrůlku a svaříme na požadovanou hustotu. Zjemníme ji chlazeným máslem a dochutíme solí a pepřem. Hotová kolínka přelijeme omáčkou a podáváme např. se šťouchanými brambory a špenátem nebo čerstvým chlebem.

Ingredience

4 jehněčí kolínka
sůl
mletý černý pepř
cca 1 lžíce hladké mouky
rostlinný olej na opékání
1 větší červená cibule
2 stroužky česneku
30 ml balzamikového octa
300 g sterilovaných krájených rajčat
2 snítky rozmarýnu
250 ml červeného vína
50 g másla, nakrájeného na kostičky