3. srpna 2018

Postup

1. Oloupané šalotky, česnek, zelenou část jarní cibulky, chilli papričku bez semínek a oloupaný ananas usekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Přidáme med, sójovou omáčku, rum, všechno koření a rozmixujeme na kašičku.

2. Kuřecí křídla očistíme. Odkrojíme kostnaté špičky a pak křídla rozdělíme v kloubu na dva kusy. Opláchneme je, osušíme a dáme do mísy. Vlijeme na ně rozmixovanou směs a promícháme, aby se pikantní směsí dobře obalila. Necháme v chladu marinovat asi hodinu.

3. V grilu rozpálíme dřevěné uhlí. Na mřížku grilu rozložíme marinovaná křídla a opékáme je nad žhavými uhlíky 15 minut. Během grilování je obracíme.

4. Ke grilovaným křídlům podáváme vychlazený cukrový meloun. Případně můžeme plátky melounu také krátce ogrilovat.

Ingredience

2 šalotky
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
1 zelená chilli paprička
2 kolečka čerstvého ananasu
3 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce jamajského rumu
špetka mletého nového koření
malá špetka mleté skořice
špetka mletého černého pepře
2000 g kuřecích křídel
1 cukrový meloun