Ingredience250 g měkkého tvarohu v kostce |
1. Měkký tvaroh zpracujeme s vejcem, moukou a špetkou soli na pevné těsto. Vytvarujeme ho do válečku, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě.
2. Mezitím jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odleželé těsto rozkrájíme na 16 stejně velkých dílků. Každý kousek roztáhneme na placičku a zabalíme do ni očištěnou jahodu. Knedlíky zakulatíme a vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pomocí vařečky je promícháme, aby se uvolnily ode dna a vaříme asi 8 minut, až vyplavou na hladinu.
3. Poté knedlíky vyjmeme z hrnce pomocí děrované naběračky, necháme okapat a dáme do mísy. Knedlíky ihned rozdělíme na talíře, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným tvrdým tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem. Knedlíky dle chuti pocukrujeme a dozdobíme čerstvými kousky jahod. Knedlíky můžeme podávat jako hlavní chod, nebo jako dezert.