Ingredience250 g jahel |
1. Jáhly uvaříme dle návodu na obalu. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenké nudličky.
2. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem a slaninou. Pak přidáme mrkev a přilijeme smetanu. Osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Vmícháme listy špenátu a povaříme 1 minutu. Odstavíme a nakonec do hrnce přimícháme jáhly.
3. Formu na koláč nebo pekáček vymažeme máslem a naplníme jáhlovou směsí. Povrch uhladíme a poklademe omytými rajčátky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na porce a dozdobíme listy špenátu.