Ingredienceasi 1000 ml drůbežího vývaru |
1. V hrnci přivedeme k varu vývar. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na oleji v kastrolu.
2. K cibuli přisypeme rýži a orestujeme ji. Zalijeme ji vínem. Když se víno odpaří, začneme za stálého míchání přilévat vývar. Další naběračku přiléváme teprve v okamžiku, kdy se předcházející dávka vstřebala či vypařila. Rýži vaříme doměkka.
3. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a dle potřeby překrájíme na menší kousky. Pak ji spaříme v osolené vroucí vodě.
4. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a společně s nasekanými bylinkami orestujeme na polovině másle. Osolíme je a asi 10 minut podusíme.
5. Když je rýže měkká, zjemníme ji zbylým máslem. Pak k ní nastrouháme parmazán.
6. Nakonec do rýže vmícháme podušené houby a scezenou brokolici. Vše dochutíme solí a pepřem, prohřejeme a odstavíme.