27. srpna 2017

Postup

1. V hrnci přivedeme k varu vývar. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na oleji v kastrolu.

2. K cibuli přisypeme rýži a orestujeme ji. Zalijeme ji vínem. Když se víno odpaří, začneme za stálého míchání přilévat vývar. Další naběračku přiléváme teprve v okamžiku, kdy se předcházející dávka vstřebala či vypařila. Rýži vaříme doměkka.

3. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a dle potřeby překrájíme na menší kousky. Pak ji spaříme v osolené vroucí vodě.

4. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a společně s nasekanými bylinkami orestujeme na polovině másle. Osolíme je a asi 10 minut podusíme.

5. Když je rýže měkká, zjemníme ji zbylým máslem. Pak k ní nastrouháme parmazán.

6. Nakonec do rýže vmícháme podušené houby a scezenou brokolici. Vše dochutíme solí a pepřem, prohřejeme a odstavíme.

Ingredience

asi 1000 ml drůbežího vývaru
1 červenou cibuli
4 lžíce olivového oleje
300 g rýže arborio
100 ml bílého vína
200 g brokolice (bez košťálu)
sůl
200 g lesních hub
1 snítka rozmarýnu
2-3 lístečky šalvěje
50 g másla
60 g parmazánu
mletý černý pepř