3. února 2018

Postup

1. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, rozklepneme do ní vejce a pozvolna je opečeme. Hotová volská oka přendáme na talíř a udržujeme v teple. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriku zbavíme semeníku a spolu s rajčaty nakrájíme na kostičky. Koriandr nasekáme nahrubo, očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno.

2. Do pánve nalijeme zbylý olej a orestujeme na něm papriku s cibulí, česnekem a chilli. Pak vmícháme fazole s rajčaty a společně ještě krátce restujeme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a koriandrem. K zelenině vložíme hotová vejce a krátce prohřejeme.

3. Avokáda podélně rozkrojíme, do pecek zasekneme nůž a vyjmeme je. Pomocí lžíce vyloupneme dužiny ze slupek, vložíme je do mísy a vidličkou rozmělníme. Přidáme najemno nakrájená rajčata, cibuli, česnek, nahrubo nasekaný koriandr, chilli papričku, olivový olej a šťávu z limetky a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Farmářské fazole podáváme s avokádovou salsou. Můžeme doplnit např. kukuřičnými tortilami.

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
2 vejce
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
100 g cherry rajčátek
200 g rajčat
hrst koriandru
1 chilli paprička
1 plechovka sterilovaných fazolí
sůl
mletý černý pepř

Avokádová salsa:
3 menší avokáda
150 g rajčat
1 červená cibule
1 stroužek česneku
hrst nasekaného koriandru
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
1 limetka
sůl
mletý barevný pepř