IngredienceNa těsto: Na náplň: |
1. Do mísy nasypeme mouku s cukrem a propracujeme s nakrájeným máslem a vejcem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a uložíme na 30 minut do lednice. Hrušky oloupeme, přepůlíme, zbavíme jadřince a nařežeme. Hrušky pokapeme citronovou šťávou.
2. Mezitím ušleháme mascarpone a zakysanou smetanu s cukrem. Pak do krému zašleháme vejce. Těsto vyválím na velikost formy a opatrně ho přeneseme. Na dně ho propíchneme na několika místech vidličkou a přebytečné okraje seřízneme. Na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme luštěniny.
3. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 11 minut. Pak odstraníme papír s fazolemi a na těsto nalijeme krém. Přidáme na povrchu naříznuté hrušky a nakonec vše posypeme plátky mandlí. Koláč vrátíme do trouby a pečeme 30 minut.