17. února 2018

Postup

1. Do mísy nasypeme mouku s cukrem a propracujeme s nakrájeným máslem a vejcem. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a uložíme na 30 minut do lednice. Hrušky oloupeme, přepůlíme, zbavíme jadřince a nařežeme. Hrušky pokapeme citronovou šťávou.

2. Mezitím ušleháme mascarpone a zakysanou smetanu s cukrem. Pak do krému zašleháme vejce. Těsto vyválím na velikost formy a opatrně ho přeneseme. Na dně ho propíchneme na několika místech vidličkou a přebytečné okraje seřízneme. Na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme luštěniny.

3. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 11 minut. Pak odstraníme papír s fazolemi a na těsto nalijeme krém. Přidáme na povrchu naříznuté hrušky a nakonec vše posypeme plátky mandlí. Koláč vrátíme do trouby a pečeme 30 minut.

Ingredience

Na těsto:
300 g hladké mouky
6 lžic třtinového cukru
160 g másla
1 vejce

Na náplň:
5 hrušek
1 lžíci citronové šťávy
400 g mascarpone
200 g zakysané smetany
200 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíci plátků mandlí