| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
IngredienceNepečený korpus: 250 g karamelových sušenek (lotus) 100 g másla 50 g vlašských ořechů Náplň: 400 g ricotty 400 g smetanového sýra (lučina, žervé, tučný tvaroh) 200 g moučkového cukru 4 lžíce medu 3 vejce 1 vanilkový lusk kůra a šťáva z poloviny citronu 2 hrušky |
1. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme je s máslem nakrájeným na drobné kousky a s najemno nastrouhanými ořechy. Vypracujeme pevnou hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nepečenou hmotu natlačíme na dno a na strany formy asi do výšky 2 cm. Lžící dobře uhladí a přitlačíme.
2. Ricottu smícháme se sýrem, cukrem, medem, vejci, dření z vanilkového lusku, šťávou a kůrou. Necháme asi 10 minut odstát. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kousky.
3. Na dno formy rozetřeme asi jednu třetinu náplně, rozložíme hrušky a rozetřeme zbylou náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 70 minut. Po upečení necháme vychladnou ve formě. Nejlépe do druhého dne, pak formu sejmeme a nakrájíme na porce.