27. listopadu 2018

Postup

1. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme je s máslem nakrájeným na drobné kousky a s najemno nastrouhanými ořechy. Vypracujeme pevnou hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nepečenou hmotu natlačíme na dno a na strany formy asi do výšky 2 cm. Lžící dobře uhladí a přitlačíme.

2. Ricottu smícháme se sýrem, cukrem, medem, vejci, dření z vanilkového lusku, šťávou a kůrou. Necháme asi 10 minut odstát. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kousky.

3. Na dno formy rozetřeme asi jednu třetinu náplně, rozložíme hrušky a rozetřeme zbylou náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 70 minut. Po upečení necháme vychladnou ve formě. Nejlépe do druhého dne, pak formu sejmeme a nakrájíme na porce.

Ingredience

Nepečený korpus:
250 g karamelových sušenek (lotus)
100 g másla
50 g vlašských ořechů
Náplň:
400 g ricotty
400 g smetanového sýra (lučina, žervé, tučný tvaroh)
200 g moučkového cukru
4 lžíce medu
3 vejce
1 vanilkový lusk
kůra a šťáva z poloviny citronu
2 hrušky