21. října 2017

Postup

1. V hmoždíři promícháme drcený pepř, koriandr, prolisovaný česnek, chilli a sladkou papriku. Přilijeme 100 ml olivového oleje a utřeme na pastu.

2. Hovězí maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak jej potřeme kořeněnou pastou a vložíme do pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 160 ºC asi 40 minut.

3. V misce promícháme asi 50 ml olivového oleje, ocet, cukr, sůl a pepř a vše prošleháme metličkou. Mrkev, petržel i cibuli oloupeme. Papriky omyjeme a zbavíme semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme s marinádou a lístky tymiánu. Pak ji rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Během pečení zeleninu zlehka promícháme.

4. Upečené maso zabalíme do alobalu a před podáváním jej necháme asi 15 minut odpočívat. Pak hovězí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a pečivem.

Ingredience

2 lžíce drceného černého pepře
2 lžičky drceného koriandru
3 stroužky česneku
špetku mletého chilli
1/2 lžičky mleté sladké papriky
olivový olej
600 g hovězího nízkého roštěnce
sůl

Na zeleninu:
50 ml vinného octa
1 lžíci hnědého cukru
mletý černý pepř
4 mrkve
2 petržele
3 červené cibule
2 žluté papriky
2 červené papriky
2 snítky čerstvého tymiánu