Ingredience2 lžíce drceného černého pepře Na zeleninu: |
1. V hmoždíři promícháme drcený pepř, koriandr, prolisovaný česnek, chilli a sladkou papriku. Přilijeme 100 ml olivového oleje a utřeme na pastu.
2. Hovězí maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak jej potřeme kořeněnou pastou a vložíme do pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 160 oC asi 40 minut.
3. V misce promícháme asi 50 ml olivového oleje, ocet, cukr, sůl a pepř a vše prošleháme metličkou. Mrkev, petržel i cibuli oloupeme. Papriky omyjeme a zbavíme semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme s marinádou a lístky tymiánu. Pak ji rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 25 minut. Během pečení zeleninu zlehka promícháme.
4. Upečené maso zabalíme do alobalu a před podáváním jej necháme asi 15 minut odpočívat. Pak hovězí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a pečivem.