11. dubna 2018

Postup

1. Hovězí svíčkovou očistíme a ostrým nožem nakrájíme najemno. (Maso můžeme také nahrubo umlít na masovém mlýnku a poté vychladit.) Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2. Ve větší míse smícháme připravené maso s cibulí, worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí, kečupem, nasekanými kapary a špetkou mleté uzené papriky. Masovou směs dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

3. Připravenou směs vytvarujeme na talíře pomocí kulatých tvořítek do 4 malých „bochánků“. Navrchu každého tatarského bifteku uděláme malý důlek. Posadíme do něj v důkladně očištěné skořápce rozklepnuté křepelčí vajíčko nebo dle chuti např. vejce zastřené. Podáváme s topinkami potřenými oloupanými stroužky česneku. Tatarák můžeme dozdobit čerstvými listy rukoly nebo směsí listových salátů.

Ingredience

500 g hovězí svíčkové
1 větší červená cibule
2 lžičky worcesterské omáčky
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky jemného kečupu
2 lžíce nasekaných kapar
špetka mleté uzené papriky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
4 křepelčí vajíčka
8 topinek k podávání
stroužky česneku na potření