19. května 2018

Postup

1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Okořeníme solí a pepřem.

2. Cibuli, žampióny a česnek nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Společně s hořčicí a rajským protlakem orestujeme.

3. Pak podlijeme červeným vínem a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit.

4. Když maso začne měknout, přidáme nakrájené okurky a kapary. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a worcesterem a společně dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podáváme nejlépe s těstovinami.

Ingredience

600 g hovězího masa
2 lžíce rostlinného oleje
sůl
mletý černý pepř
2 cibule
150 g žampionů
2 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml červeného vína
500 ml hovězího vývaru
3 sterilované kyselé okurky
2 lžíce kaparů
1-2 lžíce worcesteru
200 ml smetany na vaření