Hovězí Stroganov
Vyzkoušejte ruský pokrm z poloviny 19. století, který se postupně rozšířil po celém světě. A my víme proč, je totiž neskutečně lahodný.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
462 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1931 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
14,3 g
16 %
14 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
36,9 g
59 %
54 %
-
Tuky
22,8 g
35 %
33 %
-
nasycené
10,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hovězí maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Okořeníme solí a pepřem.
- Cibuli, žampióny a česnek nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Společně s hořčicí a rajským protlakem orestujeme.
- Pak podlijeme červeným vínem a za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Zalijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit.
- Když maso začne měknout, přidáme nakrájené okurky a kapary. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a worcesterem a společně dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou a krátce povaříme.
- Podáváme nejlépe s těstovinami.