Ingredience4 hovězí steaky (po 150 g) Omáčka: 3 lžíce másla |
1. Steaky osolíme, opepříme a pokapeme olejem, posypeme tymiánem a necháme odležet cca 60 minut.
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přimícháme mouku. Když začne růžovět, přilijeme studený vývar, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
2. Pak vmícháme sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme parmazán pro zvýraznění chuti. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka.
3. Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran odleželé steaky. Přendáme je na pekáček a v troubě vyhřáté na 160 °C je pečeme 8-15 minut, dle požadovaného stupně propečení. Steaky podáváme se sýrovou omáčkou, kterou můžeme na závěr posypat pepřem, doplněné např. pečenými plátky brambor a zeleninou.