30. ledna 2018

Postup

1. Hovězí kýtu rozřízneme na větší plát a opatrně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a necháme 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm na menší kousky nakrájenou očištěnou hlívu. Osolíme ji, opepříme a necháme vychladnout. Potom ji přendáme na připravený plát masa a rozetřeme. Maso pevně svineme do rolády a obtočíme plátky slaniny, které jsme rozložili těsně vedle sebe na prkénko. Roládu obvážeme provázkem.

2. V kastrolu rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Pak přidáme roládu a koření. Vše podlijeme vínem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme doměkka. Roládu během pečení podle potřeby podléváme vodou a alespoň jednou ji opatrně otočíme.

3. Hotovou roládu necháme krátce zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme ji na plátky a podáváme přelitou výpekem s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Ingredience

800 g hovězí kýty
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce másla
150 g hlívy ústřičné
100 g plátků anglické slaniny
2 lžíce sádla
2 cibule
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
100 ml červeného vína