7. ledna 2018

Postup

1. Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Zakapeme polovinou sójové a sladkokyselé omáčky, promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout.

2. Květák rozebereme na růžičky a krátce ho spaříme v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme, poté podélně nakrájíme, česnek nadrobno nasekáme.

3. Papriku zbavíme semínek, spolu s chilli papričkou nakrájíme na proužky. Fazolky propláchneme pod proudem teplé vody, necháme okapat, dlouhé kousky překrojíme. V pánvi krátce nasucho orestujeme sezamová semínka, přendáme do misky a necháme zchladnout.

4. Do pánve nalijeme olej a maso zprudka orestujeme. Přidáme cibuli, papriku, česnek, květák a opékáme vše asi 3 minuty. Následně přidáme fazolky, chilli papričku, prohřejeme, dochutíme sójovou a pikantní sladkokyselou omáčkou, pažitkou a sezamovým semínkem. Podáváme s dušenou rýží.

Ingredience

500 g hovězí roštěné
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce pikantní sladkokyselé omáčky
½ květáku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 chilli paprička
1 lžička sezamových semínek
100 g mražených zelených fazolek
1 lžíce rostlinného oleje
¼ svazku pažitky