30. září 2018

Postup

1. Houby očistíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme kmín a houby a restujeme asi 10 minut.

2. Pak přidáme protlak, ocet, nasekané bylinky a hrášek. Promícháme a restujeme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme do houbové směsi nastrouhaný sýr a necháme zchladnout.

3. Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát. Naneseme na něj připravenou houbovou směs a srolujeme do závinu. Přeneseme ho na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme kmínem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut.

Ingredience

600 g čerstvých hub
1 cibule
30 g másla
kmín
3 lžíce rajského protlaku
1 lžíce balzamikového octa
2 snítky čerstvé majoránky
menší svazek hladkolisté petrželky
150 g hrášku
100 g eidamu
300 g listového těsta
1 vejce na potření
sůl