Houbový bramborák
Máte rádi klasické bramboráky? Tak vyzkoušejte ještě recept na ty, které jsou připravené z čerstvých hub.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
458 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1917 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
44,5 g
51 %
45 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
11,9 g
19 %
18 %
-
Tuky
24,7 g
38 %
35 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Spaříme je vroucím mlékem, aby nezčernaly.
- Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Opečeme je na rozehřátém másle a odstavíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Brambory promícháme s houbami. Přidáme vejce, česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše promícháme. Nakonec směs podle potřeby zahustíme polohrubou moukou.
- Na pánvi s rozpáleným olejem postupně upečeme bramboráčky. Na papírové utěrce je necháme okapat.