20. září 2018

Postup

1. Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Spaříme je vroucím mlékem, aby nezčernaly.

2. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Opečeme je na rozehřátém másle a odstavíme je. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3. Brambory promícháme s houbami. Přidáme vejce, česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše promícháme. Nakonec směs podle potřeby zahustíme polohrubou moukou.

4. Na pánvi s rozpáleným olejem postupně upečeme bramboráčky. Na papírové utěrce je necháme okapat.

Ingredience

1000 g brambor
asi 250 ml mléka
asi 400 g čerstvých hub
3 lžíce másla
4 stroužky česneku
2 vejce
sůl
1 lžíce majoránky
1 lžička kmínu
asi 250 g polohrubé mouky
olej na smažení