7. září 2017

Postup

1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu a dáme do mísy.

2. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3. K bramborám přilijeme mléko, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájené houby a šunku a vše zahustíme moukou. Směs ochutíme solí, pepřem, majoránkou a dobře promícháme.

3. Rozehřátou pánev nebo lívanečník potřeme olejem nebo sádlem. Z bramborákového těsta postupně pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova. Podáváme je se salátem.

Ingredience

350 g čerstvých hub
800 g brambor
150 g šunky
3 stroužky česneku
100 ml mléka
2 vejce
asi 140 g hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce majoránky
olej nebo sádlo na smažení