5. května 2018

Postup

1. Filet z lososa očistíme a položíme kůží na alobal. Pinzetou odstraníme z masa zbylé kosti. Potřeme ho utřeným česnekem se solí, pokapeme citronovou šťávou, posypeme parmezánem, nasekanými bylinkami a alobal zabalíme. Necháme asi 1 hodinu marinovat na chladném místě.

2. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky a zprudka ji ogrilujeme. Potom je tence potřeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a necháme na teplém místě.

3. K lososovi zabalíme máslo a v alobalu ho grilujeme asi 15 minut nejprve stranou s kůží dolů. Poté ho i s alobalem otočíme a grilujeme dalších 8 minut. Jako omáčku můžeme podávat omáčky ze zakysané smetany nebo majonézy s křenem, ostrou hořčicí či citrusy.

Ingredience

800 g filetu lososa
sůl
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
40 g strouhaného parmezánu
5 větviček ploché petržele
5 listů bazalky
4 větvičky tymiánu
1 větší cuketa
50 g olivového oleje
čerstvě mletý pepř
40 g másla