25. srpna 2018

Postup

1. Maso dáme do mísy, přilijeme olivový olej, přidáme sůl, pepř, tymián otrhaný od stonků, důkladně smícháme, maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a vytvarujeme z nich placky silné asi 0,5 centimetru.

2. Salát a rajčata omyjeme, necháme okapat, ze salátu odtrhneme košťál a rajčata nakrájíme na tenká kolečka.

3. Housky rozpůlíme, opékáme je na grilu z rozkrojené strany asi 3 minuty a dáme stranou. Na rozpálený gril položíme maso a opékáme ho z každé strany asi 4 minuty. Po prvním otočení dáme na maso také plátek kozího sýra.

4. Spodní část housek potřeme omáčkou podle chuti, položíme na ně listy salátu, plátky rajčat, maso se sýrem, poté je posypeme klíčky z ředkviček, přiklopíme vrchní částí a podáváme. Můžeme podávat například s rajčatovým salátem.

Ingredience

600 g mletého zadního hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
sůl podle chuti
pepř podle chuti
4 snítky tymiánu
1 salát lolo biondo
2 rajčata
4 housky na hamburgery
100 g kozího sýra s plísní nakrájeného na plátky
omáčka na hamburgery dle chuti (francouzský dresing, majonéza, hořčice apod.)
50 g klíčků z ředkviček