29. dubna 2018

Postup

1. Steaky pokojové teploty potřeme z obou stran olejem, osolíme je a opepříme. Položíme je na gril rozehřátý na 230 – 320 °C. Grilujeme z každé strany cca 5 minut na stupeň středně propečené. Pak je přendáme na prkýnko a necháme asi 5 minut odpočívat. Připravujeme-li steaky doma na grilovací pánvi, opečeme je zprudka z obou stran a pak vložíme na 6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté vyjmeme a zakryté necháme cca 5 minut odpočinout.

2. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmrazenou kukuřici, nahrubo nasekané opláchnuté lístky koriandru a šťávu z limetky. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

3. Steaky před podáváním nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je dle chuti citronovou šťávou, dle chuti dosolíme a dozdobíme čerstvým koriandrem. Servírujeme společně se salátem.

Ingredience

4 steaky z hovězí roštěné, každý po 200 g
olivový olej na potření a zakápnutí
sůl
čerstvě namletý černý pepř
3 svazky ředkviček
150 g mrazené kukuřice
10 snítek koriandru + na dozdobení
šťáva z 1 limetky
1 citron