2. března 2018

Postup

1. Řepu omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a dáme na plech s pečicím papírem. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, zalijeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut doměkka. Řepu s česnekem necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme.

2. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme najemno.

3. Do mísy nasypeme krupici, přidáme brambory, vejce, sůl, červenou řepu s česnekem a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vyválíme z těsta válečky o průměru 2 cm. Rozkrájíme je na 2 cm dlouhé špalíčky, ze kterých vytvarujeme gnocchi. Jemně je zploštíme vidličkou. Vaříme v osolené vodě na mírném ohni, až vyplavou na hladinu (nevaříme je v příliš horké vodě a moc dlouho, jinak ztratí výraznou růžovou barvu). Vyjmeme je pomocí děrované naběračky a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo a gnocchi s natrhanými kousky masa krátce opečeme. Dochutíme solí a pepřem.

4. Na talíře rozdělíme okapané omyté listy rukoly, přidáme gnocchi, maso a zakapeme olejem. Podáváme dle chuti posypané sýrem.

Ingredience

400 g červené řepy
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
400 g moučných brambor
sůl
cca 400 g dětské krupice
1 vejce
60 g másla
mletý černý pepř
2 hrsti listů rukoly
200 g pečeného krůtího masa
hoblinky parmazánu na posypání