29. července 2018

Postup

1. Ve smetaně rozšleháme vejce, vanilkový cukr, skořici a sůl. Toasty rozkrojíme úhlopříčně na trojúhelníky. Namočíme je z obou stran do vaječné směsi, položíme na talířek a necháme nasáknout.

2. V pánvi rozehřejeme olej a toasty osmažíme pozvolna po obou stranách dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.

3. Tvaroh smícháme s medem a na menší kousky pokrájeným omytým ovocem. Toasty podáváme teplé společně s tvarohovým krémem.

Ingredience

60 ml 33% smetany
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru
špetka mleté skořice
špetka soli
6 plátků bílého toastového chleba
slunečnicový olej na smažení

Tvarohový krém:
250 g měkkého tvarohu
2 lžíce medu
100 g lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)