
Počet porcí
2
Příprava
20 minut
Náročnost
Snadná
KCAL / KJ
635/2659
Postup
1. Ve smetaně rozšleháme vejce, vanilkový cukr, skořici a sůl. Toasty rozkrojíme úhlopříčně na trojúhelníky. Namočíme je z obou stran do vaječné směsi, položíme na talířek a necháme nasáknout.
2. V pánvi rozehřejeme olej a toasty osmažíme pozvolna po obou stranách dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.
3. Tvaroh smícháme s medem a na menší kousky pokrájeným omytým ovocem. Toasty podáváme teplé společně s tvarohovým krémem.
Ingredience
60 ml 33% smetany
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru
špetka mleté skořice
špetka soli
6 plátků bílého toastového chleba
slunečnicový olej na smažení
Tvarohový krém:
250 g měkkého tvarohu
2 lžíce medu
100 g lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
Autor: Kulinární studio Bauer MediaFoto: Kulinární studio Bauer Media