12. září 2017

Postup

1. Hladkou mouku prosijeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu.

2. Formičky na tartaletky vymažeme máslem. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka, kterými vyložíme formičky na tartaletky.

3. Smetanu rozmícháme s vejcem, solí a pepřem. Fazole scedíme a vsypeme do misky. Přimícháme scezenou kukuřici a cherry rajčátka pokrájená na plátky. Zeleninovou směs rozdělíme do formiček a přelijeme ji smetanou. Tartaletky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Necháme je zchladnout a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Ingredience

Těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla + na vymazání formiček
1 vejce
sůl

Náplň:
150 ml smetany na vaření
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
1 plechovka sterilovaných červených fazolí (240 g)
1 plechovka sterilované kukuřice (140 g)
4 cherry rajčata
jarní cibulka na ozdobu