23. září 2018

Postup

1. Fazole namočíme do vody, nejlépe přes noc. Poté je scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.

2. Cibuli a česnek oloupeme, mrkev, celer, petržel, pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci orestujeme zeleninu s kmínem, rajčatovým protlakem, poté přidáme fazole, bobkový list a zalijeme 1000 ml vody.

3. Polévku přivedeme k varu a pozvolna vaříme na pomalém stupni 45 minut. Polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a vaříme ještě asi 20 minut.

4. Nakonec dochutíme solí, pepřem, sekanou petrželovou natí a nakrájenou chilli papričkou. Můžeme podávat se zakysanou smetanou a pečivem.

Ingredience

100 g barevných suchých fazolí
2 červené cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 kořenová petržele
100 g pórku
1 lžička kmínu
1 lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce hladké mouky
¼ svazku petrželové nati
1 chilli paprička