27. listopadu 2017

Postup

1. Lusky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Překrájíme je na menší kousky. Kopr nasekáme nahrubo. Brambory a cibuli oloupeme, brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a lusky a vaříme cca 15 minut doměkka.

3. Polovinu brambor a lusků vyjmeme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak do ní ingredience, které jsme dali stranou, vrátíme. Do polévky přilijeme mléko, přidáme kopr, sůl a pepř. Povaříme ještě 5 minut.

Ingredience

150 g fazolových lusků
¼ svazku kopru
300 g brambor
1 cibule
2 lžíce másla
800 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
sůl
mletý barevný pepř