7. listopadu 2018

Postup

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a osolíme. Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpustíme máslo a maso opečeme ze všech stran.

2. Přidáme nahrubo nakrájenou očištěnou zeleninu, koření a na kolečka nakrájený omytý citron. Přilijeme ocet a víno a přivedeme k varu.

3. Poté teplotu snížíme a přiklopené pokličkou dusíme cca 30 minut. Pak maso obrátíme a dusíme doměkka. Hotové kuře podáváme společně s dušenou rýží.

Ingredience

1000 g kuřecího masa (stehna, prsa)
sůl
40 g másla
2 šalotky
2 mrkve
1 řapík celeru
4 bobkové listy
8 kuliček černého pepře
2 hřebíčky
½ bio citronu
3 lžíce bílého vinného octa
600 ml bílého vína